Complementaire Zorg

De Levensboom biedt een schat aan kennis en ervaring omtrent complementaire zorg in de zorg. Bekende complementaire modaliteiten waarover relatief veel informatie en vaak al onderzoek beschikbaar is zijn: aromazorg, massage en aanraaktechnieken, aquazorg en geleide ontspanning. Hierover kunt u op onze site onder dit kopje uitgebreidere informatie vinden. De Levensboom beschikt over veel expertise in deze vakgebieden, die we in opleidingen graag met je delen.

Doel van complementaire zorg is zoals gezegd vooral het bevorderen van het welbevinden en gevoel van comfort. U kunt daarbij denken aan het beter kunnen ontspannen, het verminderen van symptomen zoals pijn, benauwdheid en angst of het creƫren van een fijne omgevingssfeer.

Ook kunnen complementaire behandelmethoden helpen de eigen krachtbronnen aan te boren. Zo kan de toepassing van water bijdragen aan het versterken van de immuniteit en het bereiken van een verbeterde stress-respons. Geleide ontspanning kan tot meer evenwicht in het zenuwstelsel leiden.

Op deze wijze kan complementaire zorg een steuntje in de rug bieden bij mensen van elke leeftijd en in elke levensfase, van de pasgeborene tot hoogbejaarde, van puber en student tot drukke zakenman of -vrouw. Complementaire zorg kan in nagenoeg elke zorgsituatie worden ingebed, van de thuiszorg tot hospice en van woonzorgcentrum en verpleeghuis tot ziekenhuis.

Technieken

Bij De Levensboom beschikken we vooral over expertise op het gebied van aromazorg, aanraaktecknieken en massage, aquazorg en geleide ontspanning. Wat houden deze technieken nu eigenlijk in?

    • Complementaire zorg

  • Aromazorg in de Zorg
  • Geuren
  • Aanraking & Massage in de zorg
  • Aquazorg in de zorg
  • Ontspanning