Heerlijkheid De Levensboom

In het mooie zuidwesten van Noord-Brabant ligt educatieve medicinale plantentuin Heerlijkheid De Levensboom. Deze échte heerlijkheid werd door Madeleine en Stephen Knapp Hayes aangelegd in 2005 waar eens een grote siertuin lag met mooie volwassen bomen en struiken. Na het overlijden van Stephen zorgde Madeleine zelf voor de tuin, sinds 2013 ondersteund door vrijwilliger Jan Olsthoorn.

Vandaag de dag is Madeleine gelukkig hertrouwd met Kees Kerkhof, die net zo’n grote passie voor de tuin en De levensboom heeft. Gedrieën – maar vooral de beide mannen – zorgen zij met veel liefde voor de tuin zodat die elk jaar meer dan de moeite van een bezoekje waard is.

    • Over De Levensboom

  • Achtergrond Heerlijkheid De Levensboom
  • Heerlijkheid De Levensboom
  • Het Levensboom Fonds

Ligging

Heerlijkheid De Levensboom is gelegen rondom een grote natuurvijver en beslaat zo’n 4500m². U kunt er heerlijk omheen wandelen langs de vele aromatische tuin met heerlijke geuren,  langs Rosemarie’s Bloementuin en het Stille Plekje. Dat laatste mooie stukje tuin ligt intiem in een hoekje verscholen. Het staat symbool voor de patiënten die gebruik hebben kunnen maken van de steun van het Levensboom Fonds.

De tuin is wegens herinrichting gesloten voor het publiek.

Bedankt voor uw begrip!